Max Verstappen over dubbele thuisraces die eraan komen: 'Spa sowieso mijn favoriete circuit'
i

ANP

Max Verstappen over dubbele thuisraces die eraan komen: 'Spa sowieso mijn favoriete circuit'

Martijn Baars • 19:32, 26-08-2021 / Laatste Update: 00:56, 06-01-2024

Alle Formule 1-coureurs zeiden hetzelfde op de donderdagse mediadag in Spa-Francorchamps. Na een paar weken vakantie, wat belangrijk was. "Even wat tijd met familie en vrienden, even aan het strand liggen en niet letten op voeding, het laadt de batterij op, werkt kalmerend en helpt om het ‘werkzame leven’ een beetje te relativeren."

Maar langer dan een paar weken hoefde de break voor Max Verstappen ook weer niet te duren. "Het is zeker niet verkeerd om een paar weken pauze te hebben in de zomer. Op die momenten denk ik niet heel veel aan Formule 1, ook al kun je je ook weer niet helemaal afsluiten van alles natuurlijk.”

Triple header

Verstappen bracht de meeste tijd van de 4-weekse zomerstop thuis in Monaco door. De beelden van de coureur op de jetski waren spectaculair en veel bekeken. Maar de Limburger was ook een weekje op de Caraïben. "Het was goed om even uit te schakelen, zeker ook met de triple header die eraan komt. Maar na een tijdje had ik ook wel weer zin om in de auto te stappen.”

België en Zandvoort

Zeker met 2 ‘thuisraces’ voor de boeg: eerst België en dan de veelbesproken terugkeer van de GP van Nederland, volgende week. "Spa is sowieso mijn favoriete circuit en Zandvoort wordt ook heel interessant natuurlijk. Door de historie, de ligging van het circuit, al het oranje op de tribunes. Zeker de kwalificatie op zaterdag wordt erg speciaal. Dus ik kijk er erg naar uit, maar eerst wil ik het hier naar mijn zin hebben.”