Max Verstappen over fans die Hamilton gaan uitfluiten: 'Ik keur het niet goed, maar het gebeurt'
i

ANP

Max Verstappen over fans die Hamilton gaan uitfluiten: 'Ik keur het niet goed, maar het gebeurt'

Martijn Baars • 17:27, 02-09-2021 / Laatste Update: 09:33, 05-01-2024

Max Verstappen gaat in de oranje zee van fans uiteraard met gejuich worden ontvangen op circuit Zandvoort voor de GP van Nederland. Dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet gelden voor zijn grote rivaal, Lewis Hamilton. Een paar vragen kreeg de Nederlander daar over, onder andere of hij zijn supporters zou moeten oproepen om Hamilton niet uit te jouwen.

"Ik denk niet dat het aan mij is”, zei Verstappen. "Nog los van de vraag of ze naar me zouden luisteren, maar ik kan het ook niet voor ze beslissen. Ik keur het niet goed, maar het gebeurt. Ik zie het zo: als een voetbalteam een uitwedstrijd speelt, krijgen de spelers ook boegeroep over zich heen. Omdat de supporters hun lokale team steunen. Daar vraagt de thuisclub ook niet om dat niet te doen. Hier zullen de fans ook gepassioneerd zijn, maar ik denk dat de meesten gewoon een geweldig weekeinde willen hebben. Je moet als coureur degene zijn die het niets doet, en Lewis heeft al aangegeven dat dat voor hem geldt, dus dat is prima."

Lees ook: ALLE kanalen van Ziggo Sport zijn dit weekend gratis te zien voor iedereen!

Resultaat

Over het resultaat op Zandvoort durft Verstappen nog niks te zeggen. "Het is erg moeilijk om die kans in te schatten, we hebben natuurlijk geen informatie van voorgaande jaren. Het wordt eerst een beetje gokken wat je moet doen met de auto, pas na de 1e vrije training zullen we scherper beeld hebben. Maar we zijn hele seizoen al competitief, of we nu meedoen om de winst of de podiumplekken.”