Max Verstappen speelt teambaas en kiest 2 favoriete coureurs: 'Hij zal absoluut races winnen'
i

Getty Images

Max Verstappen speelt teambaas en kiest 2 favoriete coureurs: 'Hij zal absoluut races winnen'

Brian Vesseur • 17:46, 04-01-2024 / Laatste Update: 06:00, 15-01-2024

Max Verstappen werd door Auto, Motor und Sport aan de tand gevoeld. Het Duitse medium vroeg bijvoorbeeld aan de Nederlandse Formule 1-coureur voor welke line-up hij zou kiezen als hij teambaas zou zijn. Verstappen, coureur bij Red Bull Racing, gaf een opvallend en eerlijk antwoord.

De 3-voudig wereldkampioen zou logischerwijs zichzelf kiezen. Hij zou Lando Norris, coureur bij McLaren én goede vriend van Verstappen, naast hem neerzetten. "Lando is jong en heeft nog een lange carrière voor zich. Hij kan enorm snel zijn."

LEES OOK: Waarom Jumbo stopt met sponsoren van Max Verstappen en wielerploeg Jumbo-Visma

Oscar Piastri

Maar het Duitse medium is streng: Verstappen mag zichzelf niet kiezen. "Dan zou ik Lando en Oscar nemen, dus het McLaren-duo. Beide coureurs zijn goed. Lando is natuurlijk al iets ouder dan Oscar, maar ik denk dat Oscar afgelopen jaar een hele snelle rookie is geweest. Hij kan misschien nog wat dingen leren en kan zich qua race pace ook nog iets verder verbeteren, maar afgaande op wat ik nu van hem zie, dan is hij een slimme gast. Hij zal absoluut races winnen."

Oscar Piastri debuteerde dit jaar in de Formule 1. De 22-jarige Australiër pakte in Japan zijn eerste (en tot nu toe enige) podiumplek: P3.

Verstappen

De 26-jarige Verstappen, die zijn gehele carrière voor het merk Red Bull (eerst Toro Rosso, later Red Bull) reed, maakt zich op voor zijn tiende seizoen in de Formule 1. De afgelopen 3 seizoenen ging hij er met de wereldtitel vandoor.