Max Verstappen valt ook tijdens de Autosport Awards wederom in de prijzen
i

Getty Images

Max Verstappen valt ook tijdens de Autosport Awards wederom in de prijzen

Yvo van Dorst • 11:52, 04-12-2023

Max Verstappen is, zoals wel verwacht, gekroond tot beste internationale autocoureur van 2023. Fans kozen de Nederlander als beste coureur in die categorie en het is al de 3e keer achter elkaar dat hij deze prijs wint.

De Nederlander kreeg de Autosport Award mede door het behalen van zijn wereldkampioenschap in de Formule 1. Ook schreef hij 19 (!) races op zijn naam dit jaar. Autosport magazine reikt de prijzen uit en laat de lezers dus kiezen wie de prestigieuze prijs krijgt voor de autosporters.

Andere genomineerden

Verstappen kon zelf helaas niet bij de prijsuitreiking zijn, aangezien hij in Japan was. De andere genomineerden voor de prijs waren zijn Spaanse Formule 1-concurrent Fernando Alonso, de Spaanse IndyCar-kampioen Álex Palou en de Britse wereldkampioen in de Formule E Jake Dennis.

Racewagen

De verkiezing van de beste racewagen van 2023 leverde ook een logische uitslag op. Dat werd de RB19, de auto van Red Bull waarin Verstappen zijn Formule 1-kampioenschap won. Het betekende dat Red Bull op 1 na alle races van dit jaar in de Formule 1 won. De Ferrari uit de 24 uur van Le Mans werd 2e.