Ook Lewis Hamilton doet mee aan social media boycot: 'Een antiracistische samenleving creëren'
i

EPA

Ook Lewis Hamilton doet mee aan social media boycot: 'Een antiracistische samenleving creëren'

Martijn Baars • 12:39, 30-04-2021 / Laatste Update: 08:16, 05-01-2024

Lewis Hamilton zal vanaf vrijdagmiddag tot maandag geen berichten op social media plaatsen. De 7-voudig wereldkampioen sluit zich daarmee aan bij de actie van alle voetbalclubs in Engeland

Alle voetbalclubs uit Engeland, maar ook de FA, Premier League en FA Women's Super League, maakten afgelopen zaterdag bekend dat zij 4 dagen niet op social media actief zullen zijn. De boycot begint vandaag om 16.00 uur en loopt tot en met maandag. Met de actie wordt een statement gemaakt tegen belediging en racisme op platforms als Facebook, Instagram en Twitter. De Engelse voetbalwereld is van mening dat deze platforms veel te weinig actie ondernemen tegen de racistische/kwetsende boodschappen die veel voetballers de laatste jaren ontvangen.

'We moeten een antiracistische samenleving creëren'

"Het is duidelijk dat racisme nog steeds een probleem is en dat sociale mediaplatforms meer moeten doen om dit te bestrijden. Er zijn algoritmen en ze kunnen dingen zien en stappen ondernemen om een ​​antiracistische samenleving te creëren, en dat is waar we naar toe moeten", zei Hamilton donderdag al in Portimão, waar dit weekend de GP van Portugal wordt gehouden. "Ik ben erg trots om te horen dat er zoveel organisaties meedoen. Ik weet niet waarom de Formule 1 daar geen deel van uitmaakt.”

Rugby, tennis, darts

Leidinggevenden uit de Formule 1 spraken deze week met de teams over de boycot, maar besloten niet mee te doen. Donderdag sloten de Engelse rugbybond en de Engelse tennisbond zich wel bij de actie aan. Vanuit de voetbalwereld heeft de Duitse club FC St. Pauli (2. Bundesliga) laten weten zich aan te sluiten bij de boycot. Ook de dartswereld doet mee met de actie, net als de Europese voetbalbond UEFA.