Oostenrijkse politie weet niks van wangedrag bij F1-race: 'Geen enkele melding of klacht'
i

Getty Images

Oostenrijkse politie weet niks van wangedrag bij F1-race: 'Geen enkele melding of klacht'

Marcel Roes • 20:33, 11-07-2022 / Laatste Update: 16:47, 07-01-2024

Het regende op social media berichten over vooral Nederlandse toeschouwers die zich misdroegen bij de Grand Prix van Oostenrijk. Diverse vrouwelijke F1-fans meldden dat ze zich niet meer veilig voelden vanwege seksistische opmerkingen en ongewenste aanrakingen.

De klachten hebben ook de F1-organisatie bereikt. En ook onder meer Max Verstappen heeft gereageerd op het wangedrag, zoals dat een Verstappen-fan een Mercedes-petje in de fik stak.

Stil en rustig

Ondanks de verontrustende berichten weet de plaatselijke politie van niks. Wellicht durven de slachtoffers niet naar de autoriteiten te stappen of verwachten ze daar sowieso weinig van.

De Oostenrijkse politie heeft geen enkele aangifte ontvangen naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag rondom de Red Bull Ring. "Na het Formule 1-evenement gaven de ordehandhavers aan dat ze het 'opvallend stil' vonden", schrijft de krant Heute.

Volgens plan

Ging dan alles gesmeerd volgens de politie? Nee, enkele agenten hadden hun handen vol aan de autofile. "Er zijn geen klachten binnengekomen van seksuele aanranding. Wel was er sprake van file", zegt de woordvoerder. Maar al met al "liep alles volgens plan."