Max Verstappen en Sergio Pérez
Max Verstappen en Sergio Pérez © Getty Images
i

Max Verstappen en Sergio Pérez © Getty Images

Op deze manier kijk je zeven keer gratis naar Max Verstappen in 2024

12:41, 24-01-2024 / Laatste Update: 13:10, 24-01-2024

Formule 1- en Max Verstappen-liefhebbers zonder abonnement bij Viaplay hebben geluk. Komend F1-seizoen is het mogelijk om zeven races te bekijken op het open net. Het Duitse RTL gaat namelijk een aantal GP's uitzenden, waaronder de race in Zandvoort.

De Nederlandse F1-rechten zijn nog altijd in handen van Viaplay, maar met de Scandinavische streamingdienst gaat het al tijden financieel niet goed. Zo zou uit een recent persbericht zijn gebleken dat Viaplay technisch gezien failliet was. Toch lijken de rechten voor de koningsklasse van autosport ook vanaf 2025 gewoon weer naar Viaplay te gaan.

Dure abonnementen

Viaplay is sinds de introductie in Nederland nooit echt populair geweest, vooral vanwege de afwezigheid van commentatoren Olav Mol en Jack Plooij. Wat nog meer kwaad bloed zet, is dat de abonnementsprijzen sterk zijn gestegen. Voor de fans die een abonnement nu echt te duur vinden, is er een oplossing.

Het Duitse RTL gaat namelijk zeven races op het open net uitzenden. Dat kanaal is ook in Nederland gratis te bekijken. Je kunt dus zonder abonnement je vergapen aan alle actie van Max Verstappen. Alleen wel met Duits commentaar. Het Duitse RTL zit bijvoorbeeld bij Ziggo op kanaal 58.

De zeven gratis races

  • Bahrein (2 maart)
  • Hongarije (21 juli)
  • België (28 juli)
  • Nederland (25 augustus)
  • Monza (1 september)
  • Azerbeidzjan (15 september)
  • Las Vegas (24 november)

RTL gaat in deze weekenden de (sprint)kwalificaties en (sprint)races uitzenden. De vrije trainingen dus niet. Ook in 2025 heeft het Duitse RTL een deal om F1-races uit te zenden. 

Helaas bestaat de F1-kalender van 2024 niet uit zeven, maar uit liefst 24 races. Voor de overige races, die RTL niet uitzendt, heb je wel een abonnement op Viaplay of F1TV nodig. Bekijk de hele F1-kalender van 2024 hieronder.

Formule 1-kalender 2024 | Max Verstappen opnieuw op zaterdag in actie

2 maart 2024, 18:03

Wie naar de kalender van het nieuwe Formule 1-seizoen kijkt, ziet bij de eerste twee races iets bijzonders: Max Verstappen rijdt niet op zondag, maar op zaterdag! In dit artikel leggen we uit waarom dat is en zie je de hele kalender voor de Formule 1-races in 2024.