Dit valt er nog te winnen voor wereldkampioen Max Verstappen in de Verenigde Staten
i

Getty Images

Dit valt er nog te winnen voor wereldkampioen Max Verstappen in de Verenigde Staten

Brian Vesseur • 18:55, 20-10-2022 / Laatste Update: 08:00, 12-12-2023

Max Verstappen is voor de 2e keer op rij wereldkampioen geworden van de Formule 1. En dat terwijl het seizoen nog lang niet afgelopen is! Het wekt de vraag op: waarom zou Verstappen eigenlijk zijn best doen bij de komende Grand Prix, in het Amerikaanse Texas?

Maak je geen zorgen: er zijn genoeg redenen te bedenken!

Records Max Verstappen

De belangrijkste - waar iedereen het nu over heeft - is het aantal zeges in 1 seizoen. Het record is momenteel in handen van de Duitsers Michael Schumacher en Sebastian Vettel, die allebei ooit eens 13 keer wonnen in 1 seizoen. De teller van Verstappen staat nu al op 12, met nog 4 races te gaan! Komend weekend kan hij dus op gelijke hoogte komen.

LEES OOK: Het complete tijdschema voor GP Verenigde Staten: van 1e vrije training tot de race

Statistieken

Daarnaast zijn er nog 2 records voor de echte statistiekenliefhebbers. Lewis Hamilton heeft het record van meeste punten in 1 seizoen in handen, namelijk 419. De teller van Verstappen staat nu al op 365. 1 zege levert al 25 punten op.

En het andere statistiekendingetje: Verstappen kan wereldkampioen worden (is-ie al, maar let op) met het grootste puntenverschil ooit. Vettel werd in 2013 wereldkampioen met een voorsprong van 155 punten op Fernando Alonso. Verstappen ligt momenteel 113 punten voor op Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez.