Red Bull verwacht lastige race op Silverstone, kansen voor Ferrari en Mercedes
i

GettyImages

Red Bull verwacht lastige race op Silverstone, kansen voor Ferrari en Mercedes

Rick Kraaijeveld • 12:17, 28-06-2022 / Laatste Update: 08:30, 12-12-2023

Op de website van de Formule 1 blikt teambaas Christian Horner vooruit op de aankomende Grand Prix van Groot Brittannië. Zijn team kan de 7e zege op rij pakken, maar daar rekent hij niet op. Hij waakt voor Ferrari en Mercedes, meer dan ooit dit jaar.

"Die run van 6 zeges is natuurlijk geweldig, maar Silverstone kan wel eens 1 van de lastigste races worden voor ons", laat hij optekenen door de website van de Formule 1. Wel laat hij weten dat zijn team er helemaal klaar voor is om te vlammen, daar waar ze vorig jaar net niet wonnen. "Ferrari is op dit circuit heel snel en kan wel eens in het voordeel zijn ten opzichte van ons. Van Mercedes weet ik dat ze met updates komen. Ik denk dat ze op Silverstone heel sterk zullen zijn. Het wordt op zijn minst een interessante race."

Hamilton

Mercedes won 8 van de 10 edities op Silverstone, waarvan de laatste nogal in opspraak kwam toen hij Max Verstappen van de baan reed. Verstappen moest toen naar het ziekenhuis. Extra reden voor Red Bull om een goede race te rijden, Verstappen heeft nog wel een appeltje te schillen. Horner: "We zijn uit op revanche. Het is ook belangrijk om momentum te houden, we hebben een schitterende series overwinningen achter de rug en onze coureurs doen het fantastisch."

Huidige stand

Verstappen heeft van de laatste 6 races maar 1 verloren en staat bovenaan in het kampioenschap. De 2e plek wordt warm gehouden door nóg een Red Bull-coureur: Sergio Pérez. In het constructeursklassement staat Red Bull ook ver bovenaan. 304 punten, waar Ferrari er maar 228 heeft.