Stop de persen! Nicholas Latifi glibbert naar snelste tijd in VT3 op kletsnatte Hungaroring
i

Getty Images

Stop de persen! Nicholas Latifi glibbert naar snelste tijd in VT3 op kletsnatte Hungaroring

Bart van der Wijst • 16:08, 30-07-2022 / Laatste Update: 05:34, 12-12-2023

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Nicholas Latifi heeft de laatste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije gewonnen. In z'n allerlaatste rondje glibberde de Canadees in zijn Williams naar 1:41,480. Max Verstappen werd 4e op een kletsnatte Hungaroring.

Boven de Hungaroring hing een flinke plensbui, die vooraf al was aangekondigd. Veel coureurs kozen ervoor om pas laat naar buiten te gaan.

Afwachtende Red Bulls

Ferrari stuurde Charles Leclerc en Carlos Sainz als een van de eersten naar buiten. Verstappen ging juist als allerlaatste naar buiten, dat gebeurde pas 20 minuten voor het einde. In de eerste paar rondjes klaagde de Nederlander vooral over het gebrek aan grip op zijn banden.

VT3 werd net voor het einde even stilgelegd vanwege een crash van Sebastian Vettel. De Duitser, die aan het einde van dit jaar stopt, schoof met zijn Aston Martin de bandenstapel in. In de 4 minuten die resteerde wisselden veel coureurs elkaar af op P1. De baan werd steeds droger en daardoor kwam Verstappen door z'n laatste rondje even op de bovenste plek, daarna wipten Latifi, Leclerc en Alex Albon nog over hem heen.