Toto Wolff opgelucht na kwalificatie Abu Dhabi: 'Blij dat dit de laatste was'
i

Getty Images

Toto Wolff opgelucht na kwalificatie Abu Dhabi: 'Blij dat dit de laatste was'

Noah Hoogenboezem • 19:11, 25-11-2023

Max Verstappen was zaterdag ook tijdens de laatste kwalificatiesessie van het seizoen de snelste. De Nederlander pakte pole position op de plek waar hij 2 jaar geleden voor het eerst wereldkampioen werd. Toen was Mercedes nog de grote concurrent, maar daar is dit seizoen weinig meer van over. Mercedes-teambaas Toto Wolff is dan ook blij dat het seizoen bijna voorbij is.

"Ik ben blij dat dit de laatste kwalificatie van het jaar was", zei Wolff na afloop tegen Sky Sports. George Russell zette nog de 4e tijd neer, maar Lewis Hamilton haalde Q3 niet eens. De 7-voudig wereldkampioen begint zondag van de 11e plaats. Wolff heeft het gehad met dit jaar: "Ik ben er wel klaar mee om elke keer uit te leggen waarom het slecht ging."

Plek 2

In de race staat er voor Mercedes zondag nog wel iets op het spel. Het team van Wolff strijdt met Ferrari om de 2e plaats in het kampioenschap. Mercedes staat 4 punten voor, maar Ferrari-coureur Charles Leclerc zette de 2e tijd neer in de kwalificatie. Zijn teamgenoot Carlos Sainz stelde zwaar teleur, want de Spanjaard vloog er in Q1 al uit.