Tranen bij Jos Verstappen: 'Na 5 ronden dacht ik, dit gaat 'm niet worden'
i

Getty Images

Tranen bij Jos Verstappen: 'Na 5 ronden dacht ik, dit gaat 'm niet worden'

Marcel Roes • 19:53, 12-12-2021 / Laatste Update: 03:25, 12-12-2023

Jos Verstappen, oud-coureur en vader van Max Verstappen, kon de tranen zondag niet bedwingen. Dat hoefde ook niet: Max werd F1-wereldkampioen en dan kunnen de waterlanders gerust even heftig sproeien als de champagne.

"Hiervoor hebben we vroeger al die honderdduizenden kilometers in het busje gereden", zei Jos tegen de Telegraaf. "Hier hebben we het samen voor gedaan. Al die tijd in het busje, voor dat ene grote doel. Dit is een jongensdroom. En dan op deze manier, beter kan haast niet. Dit is net een film."

Biertje

Na afloop waagde Jos zich in Abu Dhabi aan een flesje bier (meestal niet zo makkelijk verkrijgbaar daar). "Na een rondje of 5 dacht ik: ‘dit gaat hem niet meer worden’. Toen ben ik weggelopen en ergens boven in een hokje gaan zitten, waar een televisie stond. Lekker alleen. Toen kwam die safety car en dat weet je dat alles nog kan veranderen."

Safety car

"Het was onvoorstelbaar. Eerst dat bericht dat de auto’s tussen Hamilton en Max er niet tussenuit mochten. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. En vervolgens gelukkig wel. De juiste beslissing, in mijn ogen. En dan weet je wat er gaat gebeuren. Dan gaat hij er voorbij, of hij gaat er overheen. Dat heeft-ie dan toch een beetje van z’n vader."

Fijn

'De ontlading was enorm. Hier heeft hij zó naartoe gewerkt. Dat momentje na afloop was iets tussen hem en mij. Dat was wel even heel fijn. Max had dit jaar een goede auto, maar de laatste tijd niet meer de snelste. Als je dan ziet hoe hij blijft vechten. Hij is de verdiende winnaar."