UNDER INVESTIGATION! Lewis Hamilton deed zijn gordel te vroeg los

Marcel Roes • 21:59, 14-11-2021 / Laatste Update: 20:46, 07-01-2024

Het zit niet mee bij Lewis Hamilton dit raceweekend in Brazilië. Het DRS-gat in zijn achtervleugel bleek 0,2 millimeter te groot en dat leverde een DQ op, zodat hij achteraan moest starten bij de sprintrace. De wereldkampioen reed ondanks ook nog een gridstraf van 5 plekken naar de zege op Interlagos.

Maar nu blijkt dat de Britse Mercedes-coureur zijn riem te vroeg los deed! F1-journalist Chris Medland schrijft dat het gebeurde bij de 'cooling down lap', dus na de finish, bij de uitloopronde.

Maar Toto Wolff schijnt te hebben gezegd, dat het tijdens de slotronde gebeurde, dus niet na de race! Zie de tweet onderaan dit artikel.

ISC

Iemand van Mercedes moet zich melden bij de FIA. Vermoedelijk komt Hamilton er met een boete van af, jaar weet maar nooit! "Het is een overtreding van de regels van de International Sporting Code. Dat maakt het waarschijnlijk dat er een geldboete komt en geen sportieve boete", legt Medland uit.

Leclerc

Bij de GP van Spanje in 2020 reed Charles Leclerc een tijdje rond zonder vastgeklikte gordels. De Ferrari-coureur kreeg toen geen onderzoek aan zijn broek.