Verstappen en Hamilton genieten nu al van de spanning: 'Maar dromen brengt ons nergens'
i

REUTERS

Verstappen en Hamilton genieten nu al van de spanning: 'Maar dromen brengt ons nergens'

Martijn Baars • 19:55, 29-04-2021 / Laatste Update: 23:05, 04-01-2024

De battle waar iedereen over praat in de Formule 1 blijft ook in Portugal hét gespreksonderwerp. Maar beide hoofdrolspelers voelen weinig behoefte om er in zo’n vroeg stadium van het seizoen al veel over te zeggen. "Het seizoen is nog zo lang..."

Wie in het voordeel is? Wie de favoriet is in de Algarve? Max Verstappen en Lewis Hamilton lieten er donderdag weinig over los, voorafgaand aan de GP van Portugal. Ja, eindelijk heeft de sport weer een boeiend nek-aan-nek-gevecht. "Maar ik denk daar zelf niet zo aan", zei Verstappen tegen onder meer het AD. "Het seizoen is nog zo lang... We weten echt wel wat we moeten doen, als team. Elk raceweekend draait het weer om volledige focus. Ik hoef het team niet nog meer druk op te leggen. Dromen brengt ons nergens."

Hamilton

Hetzelfde mantra uit de mond van Hamilton. Ja, de 7-voudig wereldkampioen geniet van de ‘spannende battle’ met de Nederlander. Maar vraag hem niet naar een eerste analyse van de krachtsverhoudingen, na slechts 2 van de 23 afspraken. "Poeh... Het is close. Het is genieten. Maar er wacht ons nog zo veel actie, dit jaar."

Zelfvertrouwen

Te beginnen in Portugal, waar Hamilton vorig jaar oktober nog won en Verstappen 3e werd. Nu lijkt de Limburger juist de favoriet, na zijn zege in Imola. "Ik kom hier met veel vertrouwen", vertelde hij. "Maar dat heeft niks te maken met die zege, zelfvertrouwen is er altijd."

Gat met Mercedes is gedicht

Zeker nu. Red Bull Racing heeft het gat met Mercedes gedicht. "Ze zijn nog wat sneller", gelooft ook Hamilton. "Maar wij bij Mercedes hebben ook geweldig werk geleverd, de laatste weken."