Verstappen over de lastige vrijdag in Zandvoort: 'Ben niet verbaasd over het verschil'
i

Getty Images

Verstappen over de lastige vrijdag in Zandvoort: 'Ben niet verbaasd over het verschil'

Brian Vesseur • 19:46, 02-09-2022 / Laatste Update: 04:22, 12-12-2023

Max Verstappen had op vrijdag heel veel last van de balans van zijn Red Bull tijdens de vrije trainingen in Zandvoort. Maar de Nederlander houdt veel vertrouwen voor de Grand Prix in zijn eigen land. Met een nacht hard werken weet Verstappen zeker dat-ie goed voor de dag zal komen bij de kwalificatie.

In de 1e vrije training viel Verstappen vrij snel uit. Zijn versnellingsback nokte ermee. Geen probleem, want het was toch de bak waar hij alleen mee traint. In de race gebruikt hij een ander! "Het missen van de 1e training op de zachte band is teleurstellend, op de harde band konden we de balans niet echt bepalen omdat er heel weinig grip was", zegt Verstappen. "Dan loop je een sessie achter."

Geen balans

Daarna kwam Verstappen - tijdens de 2e vrije training - dus voor het eerst écht in actie. Hij was bijna 7 tienden langzamer dan Ferrari-coureur Charles Leclerc. "In de 2e training was de balans niet top, maar in een uur kun je weinig veranderen. We hebben het gedaan met wat we hadden en dat was niet geweldig, maar we hebben de nacht om zaken te analyseren en het is zeker dat het beter kan."

Oftewel: komende nacht wordt het hard buffelen voor de Red Bull-monteurs. En dan belooft Verstappen een lekkere 3e vrije training: "Dan zullen we competitief zijn!"