Verstappen-succes werkt aanstekelijk: ook in weekend zonder Formule 1 is het raak
Max en Jos Verstappen / Pro Shots

Verstappen-succes werkt aanstekelijk: ook in weekend zonder Formule 1 is het raak

12:55, 17-03-2024 / Laatste Update: 13:03, 17-03-2024

De Verstappen-familie kan geen week zonder zege. En omdat Max Verstappen niet in actie hoefde te komen in de Formule 1, besloot zijn vader nog maar eens te winnen.

Jos Verstappen won de zeventigste editie van de Rally des Ardennes. Een back-to-back-zege voor papa Verstappen, nadat hij vorige week de Rally van Hannut had gewonnen. Verstappen doet aan rallyrijden in een Skoda en won in de Ardennen zeven van de twaalf proeven.

Overigens telt de Rally van Hannut niet mee voor het Belgisch kampioenschap waar Verstappen aan meedoet. In dat kampioenschap zijn twee races verreden. In de eerste race werd hij vijfde, samen met navigator Renaud Jamoul.

Max Verstappen

Terwijl Verstappen senior zijn tweede rallyzege van 2024 te pakken heeft, staat de teller van Verstappen junior ook al op twee Grand Prix-zeges. Max Verstappen won dit seizoen de eerste twee Formule 1-races, in Bahrein en Saoedi-Arabië.

Dit weekend staat er geen race op het programma, komend weekend is de Grand Prix van Australië. Verstappen won vorig jaar voor het eerst op Albert Park. Ook deze editie lijkt hij de grote favoriet.

Jos Verstappen vs. Christian Horner

Verstappen wordt de laatste weken de hemd van het lijf gevraagd over de situatie bij Red Bull. Ook vader Jos heeft daar een sterke mening over. Eerder was hij al fel op Christian Horner, de veelbesproken teambaas van Red Bull.