Viaplay F1-commentator Nelson Valkenburg veegt kritiek van Olav Mol van tafel: 'Ik snap wel dat zoiets zeer doet'
i

ANP

Viaplay F1-commentator Nelson Valkenburg veegt kritiek van Olav Mol van tafel: 'Ik snap wel dat zoiets zeer doet'

Marcel Roes • 16:50, 24-04-2022 / Laatste Update: 18:09, 07-01-2024

Viaplay F1-commentator Nelson Valkenburg heeft in gesprek met het AD teruggeblikt op de laatste paar maanden. Want daarin veranderde er veel in zijn leven. Hij en Melroy Heemskerk werden de F1-commentatoren bij Viaplay. Het Nederlands publiek was dik 30 jaar gewend aan de stem van Olav Mol.

Olav Mol heeft al enkele sneertjes uitgedeeld aan de nieuwe F1-commentatoren. Zo zei Mol bijvoorbeeld dit: "Nelson heeft bij Eurosport een heleboel gedaan, van zwemmen tot stijldansen aan toe. Dus wat dat betreft hebben ze een echte specialist in huis."

Zeer

"Het is geen makkelijke overgang geweest", geeft Valkenburg toe. "Ik heb ook wel eens gedacht: hoe had ik me gevoeld, als ik 30 jaar die functie had gehad? Ik snap wel dat zoiets zeer doet, dat hoef ik ook niet persoonlijk op te vatten."

Slaap

"Als een Ferrari-coureur zijn zitje verliest, voelt dat ook niet top", vergelijkt hij. "In de media is het echter ook wel héél erg groot gemaakt. Zo is de wereld tegenwoordig, als minister heb je het nog veel zwaarder, hoor. Ik zou niet meer slapen, als ik overal aan zou moeten denken."

Lees ook het interview van Sportnieuws.nl met Nelson Valkenburg!