Viaplay is actief in Nederland: download hier de app voor Android en Apple
i

Viaplay Nederland

Viaplay is actief in Nederland: download hier de app voor Android en Apple

Martijn Baars • 10:16, 01-03-2022 / Laatste Update: 01:42, 12-12-2023

Het is 1 maart 2022 en dat betekent dat Viaplay officieel actief is in Nederland. De streamingsdienst zendt de komende jaren onder andere de Formule 1, de Bundesliga, alle grote darttoernooien bij de PDC en vanaf augustus de Premier League uit. Daarvoor moet je wel de app downloaden en een account aanmaken. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

Via de website van Viaplay kun je een account aanmaken. Onthoud je inloggegevens goed, want die heb je nodig bij het inloggen op al je apparaten. Is het gelukt om een account aan te maken? Dan kun je inloggen!

Viaplay Android

Via de Google Play-store vind je hier de app voor alle Android-toestellen. Dat geldt dus ook voor je Smart TV die draait op Android, zoals de Sony Bravia.

Viaplay Apple

Heb je een Apple-toestel, dan ga je hier naar de juiste app in de App Store. Ook daar log je in met de gegevens die je gebruikt hebt bij aanmelding bij Viaplay. Gebruik deze app ook voor je Apple TV.

Viaplay op tv: welke zender?

Let op: sommige tv-aanbieders hebben ook een kanaal open staan voor Viaplay. Zodat je ook via je gewone afstandsbediening naar Viaplay kunt gaan. Bij Ziggo kun je bijvoorbeeld voor Netflix naar kanaal 150. Voor Viaplay is kanaal 200 opengezet. Check hieronder een overzicht van de bij ons bekende tv-aanbieders. Let op: je moet natuurlijk wel een account bij Viaplay hebben om op deze zenders te kunnen kijken. Je moet overal 1 keer inloggen om vervolgens altijd meteen te kunnen kijken.

Ziggo/Vodafone: kanaal 200

KPN: kanaal 225 (alleen op zaterdag en zondag)

Caiway: kanaal 200 (alleen zaterdag en zondag)

Delta: kanaal 200 (alleen zaterdag en zondag)

Neem contact op met je tv-aanbieder als je een ander abonnement hebt en de zender niet kan vinden. Zij helpen je vast en zeker verder.