Weer problemen bij Red Bull: Max Verstappen achttiende bij tweede vrije training in Canada
Max Verstappen © Getty Images

Weer problemen bij Red Bull: Max Verstappen achttiende bij tweede vrije training in Canada

00:04, 08-06-2024 / Laatste Update: 00:49, 08-06-2024

De tweede vrije training bij de Grand Prix van Canada was voor Max Verstappen een zorgwekkende ervaring. De wereldkampioen merkte na een half uur op: "Ik ruik rook". Foute boel dus, waarna de Red Bull-coureur naar de garage reed en uitstapte. Er bleek een probleem te zijn met de ERS,een batterijsysteem. Hij zette de achttiende tijd neer.

Ook de eerste sessie verliep niet zorgeloos. Door de natte omstandigheden rondom het  Circuit Gilles Villeneuve konden de coureurs toen niet voluit gaan. Verstappen liet voor de tweede 'free practice' softs onder zijn auto leggen en was van plan om iveel kilometers te maken. Dat plan kwam niet uit. Ook tijdens deze tweede sessie was het overigens nat op de baan.

Fernando Alonso zette, voor wat het waard is, de snelste tijd neer. George Russell was tweede, Lance Stroll derde. Lando Norris, de rapste man bij de eerste vrije training, was ditmaal de traagste van het veld. Sergio Perez vond zijn naam terug op plek tien.

Tekst gaat door na de tweet

Korte eerste training voor Max Verstappen vanwege hevige regenval in Canada

7 juni 2024, 20:32

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Canada is flink ingekort. Dat komt omdat het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal onder water stond vanwege hevige regenval. Max Verstappen en co moesten dus even wachten voordat ze mochten beginnen. De Nederlander kwam uiteindelijk tot een vijfde tijd.

Motorblok

Red Bull heeft bij Max Verstappen en Sergio Perez het motorblok van hun bolide vervangen. Beide coureurs hebben dit seizoen drie motorblokken gebruikt. Als ze een vierde motorblok benutten, krijgen ze een gridstraf.

Problemen bij Red Bull

Deze nieuwe domper voor Red Bull past in een patroon. De laatste paar raceweekenden gaat het allerminst soepel bij het team dat de laatste jaren de constructeurstitel pakte. Ook bij de races die Verstappen wel won, waren er bij de vrije trainingen grote zorgen, slippertjes en problemen.

Een en ander kan niet los worden gezien bij de bestuurlijke problemen waarmee Red Bull kampt. Teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko liggen volgens insiders met elkaar overhoop, waardoor het team in twee kampen is verscheurd.

'Dat vindt Max niet fijn': Jos Verstappen verwacht langdurige machtsstrijd bij Red Bull

19 maart 2024, 09:17

Max Verstappen heerst in de Formule 1, maar bij zijn team Red Bull rommelt het enorm achter de schermen. Het lijkt erop dat er machtsstrijd bezig is waarbij teambaas Christian Horner, adviseur Helmut Marko en Jos Verstappen, de vader van Max, een belangrijke rol spelen. Verstappen senior denkt dat het einde nog niet in zicht is.