Weersverwachting GP Hongarije: regen is nooit ver weg op Hungaroring
i

Getty Images

Weersverwachting GP Hongarije: regen is nooit ver weg op Hungaroring

Bart van der Wijst • 10:29, 21-07-2023 / Laatste Update: 09:12, 12-12-2023

Max Verstappen en consorten scheuren dit weekeinde over de Hungaroring bij de Grand Prix van Hongarije. Er is een Nederlander minder, want het zitje van Nyck de Vries bij AlphaTauri wordt overgenomen door Daniel Ricciardo. Maar houden Verstappen en Ricciardo de voeten droog? Dat lees je in de weersverwachting voor de GP Hongarije.

Lees ook: Nyck de Vries krijgt steun van Daniel Ricciardo: ‘Hij kan opkrabbelen en zich bewijzen’

Weersverwachting F1 GP Hongarije

Vooralsnog is de weersverwachting bij de GP van Hongarije wisselend, zo meldt de F1 zelf. Op vrijdag wordt regen verwacht, de andere dagen zijn (vooralsnog) droog.

Vrijdag:

VT1 en VT2

Maximale temperatuur: 28°C

Minimale temperatuur: 19°C

Kans op regen: 80%

Zaterdag:

VT3 en kwalificatie

Maximale temperatuur: 29°C

Minimale temperatuur: 19°C

Kans op regen: 20%

Zondag:

Race

Maximale temperatuur: 30°C

Minimale temperatuur: 18°C

Kans op regen:

Geschiedenis

Regen is nooit ver weg in Boedapest, zo blijkt uit het verleden. En kijk dan ook niet raar op als even later de zon schijnt. Dat gebeurde bijvoorbeeld toen Esteban Ocon in 2021 een doldwaze GP won. Valtteri Bottas (Mercedes) kegelde het halve veld eraf bij de start en er volgde een code rood. Bij de herstart stond alleen Lewis Hamilton op de grid, de rest startte vanuit de pits. Ocon won, Verstappen pakte ondanks flinke schade P9.

tekst gaat door onder de tweet

Een jaar eerder, in 2020, crashte Verstappen vanwege een natte baan op weg naar de startopstelling. De voorvleugel van de Nederlander sneuvelde en het was maar de vraag of hij wel kon beginnen. De monteurs van Red Bull gingen aan de slag en kregen de auto in 20 minuten alsnog startklaar. Verstappen deed vervolgens de rest; hij stuurde zijn gefixte wagen van P7 naar P2.