🌧 | Here we go again: de weersvoorspellingen voor de Grand Prix van België
i

Getty Images

🌧 | Here we go again: de weersvoorspellingen voor de Grand Prix van België

Brian Vesseur • 20:15, 25-07-2023 / Laatste Update: 23:28, 11-12-2023

Het gaat komend weekend regenen rondom het circuit van Spa-Francorchamps. En als we de weersvoorspellingen mogen geloven, is er op elke dag véél kans op regen. Laat nu net komend weekend de Grand Prix van België op het programma staan: check hier de weersvoorspellingen per dag.

LEES OOK: Max Verstappen kan dit seizoen op 3e plek met meeste zeges ooit in F1 komen

Weersvoorspellingen voor Grand Prix van België

Op vrijdag is er liefst 90 procent kans op neerslag. Dan staat er 1 vrije training op het programma én de kwalificatie voor de race van zondag. Op zaterdag is er net zoveel (90%) kans op regen. Die dag staat in het teken van de sprintrace. Eerst staat er een sprintshootout (mini-kwalificatie) op het programma, vervolgens de sprintrace.

Ook een natte Grand Prix?

Er is iets meer kans op een droge zondag, maar er is nog steeds 60 procent kans op regen. Tijdens de Grand Prix is die kans net zo hoog. We mogen dus wel voorzichtig de conclusie trekken dat er 1 of meerdere sessies tijdens het Formule 1-weekend met natweerbanden moeten worden gereden.

2021

In 2021 zagen we ook een natte Grand Prix van België. Toen werden er alleen een paar rondjes achter de safety car gereden en kregen de coureurs halve punten (als zij in de punten finishten).