Yuki Tsunoda ONTKENT Aston Martin-geruchten: 'Ik ben gefocust op Red Bull'
i

Getty Images

Yuki Tsunoda ONTKENT Aston Martin-geruchten: 'Ik ben gefocust op Red Bull'

Matthijs Nijhuis • 16:00, 07-10-2023 / Laatste Update: 18:51, 04-01-2024

Yuki Tsunoda draait ondertussen al weer een tijdje mee in de Formule 1. De excentrieke Japanner maakt sinds het vertrek van Pierre Gasly de dienst uit bij AlphaTauri, maar na bijna 3 jaar voor het junior-team van Red Bull is het tijd voor het echte werk. Moet Sergio Perez zich zorgen maken, of zien we Tsunoda straks terug in een... Aston Martin?

Lees ook: Fans kunnen opgelucht ademhalen: ‘Géén gekke troon voor Max Verstappen dit jaar’

Motorsport.com meldt dat er geruchten gaan in het F1-circus dat het stoeltje van Lance Stroll binnenkort vrijkomt. De Canadees beleeft een bijzonder matig seizoen bij Aston Martin, waar Fernando Alonso hem elk weekend het nakijken geeft. Tsunoda zou in aanmerking komen voor die lege stoel. Hij was er tijdens een persconferentie in Qatar kort over: "Ik ben gefocust op Red Bull."

Honda-motoren

De Honda-motoren die nu nog in de Red Bull's en AlphaTauri's liggen, verhuizen in 2025 naar Aston Martin. Tsunoda is nauw verbonden met de Japanse fabrikant, dus een overstap is niet ondenkbaar. Toch wil Tsunoda hier niet over nadenken: "Ik ben al sinds mijn 18e aan Red Bull verbonden. Ik ben dus gefocust op Red Bull, niet op Aston Martin. Ik hoop dat ze mijn toekomst serieus nemen", aldus Yuki.