Olav Mol over mogelijke straf Max Verstappen: ‘5 seconden tijdstraf en dus 3 WK-punten’

17 november 2021

Ziggo-commentator Olav Mol was dinsdag te gast in de talkshow HLF8, onder meer om te praten over de mogelijke straf die Max Verstappen krijgt. Bij de GP van Brazilië hadden de Nederlander en Lewis Hamilton een felle strijd op het asfalt. Mercedes vindt dat Max te agressief was en wil dat aan de hand van de onboard beelden een onderzoek wordt ingesteld door de FIA.


De F1-leiding is alleen bereid om de zaak opnieuw te bekijken als nieuw bewijsmateriaal opduikt. Zondag beschikte de FIA nog niet over de onboard beelden vanuit de Red Bull. Nu dus wel. Mercedes ziet dat als een nieuw bewijsstuk.

Mol is niet zo onder de indruk: "Ik denk niet dat Mercedes veel kans maakt. Ik twijfel of FIA het nieuwe bewijst aanneemt en het echt ziet als een nieuwe invalshoek, maar goed, Mercedes mag het natuurlijk proberen. Ieder team heeft het recht om een beslissing van de FIA aan te vechten."

Straf
Wat hangt Max nu boven het hoofd? "Tja, de straf die erop zou staan is een tijdstraf van 5 seconden en dan komt Verstappen achter Valtteri Bottas terecht, waardoor er 3 WK-punten zullen worden afgenomen", legt Mol uit. "Daarom doen ze het en andersom zou dat ook gebeuren."