Ontslagen Mazepin wil poen zien, daagt Haas F1 voor rechter: ‘Alles is ingediend’

21 juni 2022

AFP

De Russische coureur Nikita Mazepin gaat een rechtszaak aanspannen tegen Formule 1-team Haas, de renstal die hem begin maart ontsloeg. De 23-jarige Rus beweert dat hij nog geld krijgt van Haas.


Mazepin krijgt nog salaris, zei hij. "Het lijkt me dat een werkgever in ieder geval tot het moment van ontslag het salaris moet betalen en waarschijnlijk ook een soort ontslagvergoeding", zegt de coureur in een interview met de Russische mediagroep RBC.

Haas besloot begin maart om alle banden met Mazepin en de Russische hoofdsponsor Uralkali te verbreken vanwege de Russische militaire inval in Oekraïne. Uralkali was een jaar eerder hoofdsponsor geworden van Haas. Het Russische kunstmestbedrijf is deels eigendom van de rijke vader van Mazepin.

Mazepin wil poen van Haas
Haas verving de Rus voor de Deense coureur Kevin Magnussen. "Het team is contractuele verplichtingen niet nagekomen", aldus Mazepin. "We hadden 2 onafhankelijke contracten. Het verbreken van de overeenkomst met Uralkali had geen direct gevolg voor mijn plek bij het team. Ze namen 2 afzonderlijke beslissingen. Ik heb mijn geld nog steeds niet gezien, dus we gaan naar de rechtbank. Ik heb de benodigde documenten al ingediend."

Mazepin wist vorig jaar geen enkel WK-punt te pakken. Magnussen staat dit seizoen op 15 punten. In maart uitte hij op Twitter al zijn teleurstelling in Haas: