Max Verstappen voorziet geen problemen na FP2 op Silverstone: ‘Het ging wel oké’

1 juli 2022

ANP

Max Verstappen wilde er na zijn 4e tijd in de 2e training op Silverstone nog geen conclusies aan verbinden. "We zitten er nog bij. Het ging wel oké." Tegelijkertijd klonken er positieve 1e reacties vanuit het Mercedes-kamp.


Zie ook: 'Dit is de weersverwachting voor het Formule 1-weekend in Groot-Brittannië'

"Het is altijd een beetje tricky als je niet hebt gereden in VT1", begint Verstappen op zijn website aan zijn analyse. Hij ging daarmee in op de training eerder op de vrijdagmiddag, waarin hij vanwege de natte toestanden besloot maar helemaal geen tijd neer te zetten.

Reactie Verstappen na vrije training
"Dan wordt VT2 wat meer gissen, omdat je niet kunt opbouwen vanuit de vorige training. Het was misschien niet ideaal, maar ook geen groot probleem." Weinig aan de hand, aldus Verstappen. "We zitten er nog bij. Het ging wel oké eigenlijk."

Hij ging verder: "We weten waar we aan moeten werken." Verstappen had naast 1 Ferrari ook een Mercedes (Lewis Hamilton) en een McLaren (Lando Norris) voor zich aan het eind van de 2e sessie. "Maar zaterdag gaat het weer regenen, dus dan heb je weer te maken met andere omstandigheden."

Lees ook: 'Dit is het tijdschema van de GP op Silverstone'