Red Bull zag Mercedes-baas Wolff naar stewards spurten na crash Verstappen

19 juli 2021

Getty Images
Toto Wolff

Direct nadat Max Verstappen was gecrasht op Silverstone spurtte Mercedes-baas Toto Wolff naar het kantoor van de stewards. Mercedes vreesde het ergste voor Lewis Hamilton, nadat de Brit Verstappen had aangetikt en dus het ongeluk had veroorzaakt. Christian Horner van Red Bull zag dit allemaal gebeuren. "Inmenging bij stewards mag in mijn ogen nooit gebeuren. Ik vind dat zeer kwalijk", zegt Horner bij Motorsport.com


Op het moment dat Wolff op het kantoor aankwam was nog niet bekend of Hamilton een straf zou krijgen. Uiteindelijk ging Horner ook het kantoor binnen om naar eigen zeggen wat "tegenwicht" te bieden. Hamilton kreeg vervolgens een tijdstraf van 10 seconden en won alsnog de GP van Groot-Brittannië.

Red Bull kan nog in beroep gaan bij de FIA. Red Bull-adviseur Helmut Marko vindt het ongelooflijk waar Hamilton mee wegkomt en zou het terecht vinden als de Brit alsnog een schorsing aan zijn broek zou krijgen.

Verstappen zelf was ook niet tevreden met de tijdstraf voor Hamilton, maar stoorde zich vooral aan de viering van de Brit na afloop van de door Hamilton gewonnen race. "Vanzelfsprekend ben ik erg teleurgesteld dat de race voor mij zo heeft moeten eindigen. De uitgedeelde straf helpt ons op geen enkele manier en doet geen recht aan het gevaar van de beweging van Lewis. Kijkend vanuit het ziekenhuis, vind ik de manier waarop hij feest vierde weinig respectvol en onsportief, maar we gaan verder."

Check hier nog eens de samenvatting van de GP van Groot-Brittannië en oordeel zelf!