Rode vlag niet alleen voor crash! Demonstranten protesteren óp circuit Silverstone

3 juli 2022

Bij de Grand Prix van Groot Brittannië heeft een grote crash plaatsgevonden, Zhou kwam onder de bandenstapel terecht en meerdere auto's crashten in elkaar. Maar, dat was niet de enige reden dat er een rode vlag geheven werd. Er waren ook mensen aan het protesteren óp het circuit.


De demonstranten hadden eerder deze week al aangegeven dat er iets zou gaan gebeuren bij de GP, dit werd door de politie een 'roekeloos plan' genoemd. De hoofdinspecteur riep de demonstranten dan ook op om dit niet te doen. Daar is dus geen gehoor aan gegeven. Vlak voordat de auto's om de hoek zouden gaan, klommen de demonstranten over de hekken heen. Ze zijn ondertussen ingerekend door de politie en meegenomen. De rust lijkt wedergekeerd, de autoriteiten zorgen er verder voor dat de situatie met de demonstranten wordt afgehandeld.

Demonstreren bij Grand Prix
Het is niet de 1e keer dat er geprotesteerd wordt bij een GP. In 2000 gebeurde dit ook al in Duitsland. In 2003 gebeurde het óók op Silverstone, een priester rende toen het circuit op om voor het einde van de wereld te waarschuwen.