Max Verstappen komt niet door Q2 bij Grand Prix van Singapore, pole voor Carlos Sainz

16 september 2023

Pro Shots

Max Verstappen was al het hele weekend aan het stoeien met zijn RB19 bij de Grand Prix van Singapore en zaterdag tijdens de kwalificatie bleek dat de auto niet goed genoeg was. Verstappen strandde in Q2 en begint zondag (vooralsnog) als 11e aan de race... Een 11e overwinning op rij lijkt er dus niet in te zitten.


"Ik weet niet of jullie dat zagen. Maar dat was *** schokkend. Een absoluut schokkende ervaring", bromde Verstappen over de boardradio.

Pole
Carlos Sainz start zondag vanaf P1, net als bij de grand prix hiervoor in Italië. De Spanjaard perste er eer rondje van 1:30,984 uit. Daarmee was hij nipt sneller dan George Russell en Charles Leclerc.

Rode vlag
De sessie lag lange tijd stil door de crash van Lance Stroll. Tegen het einde van Q1 stuiterde de Canadees over de kerbstones en kreeg hij zijn Aston Martin niet meer onder controle. Een crash was het grote gevolg. Overal lagen brokstukken van zijn kapotte auto, dus was er lang nodig om de baan schoon te vegen en de schade aan de muur te herstellen.

Met nog een paar tellen te gaan werd de sessie afgebroken. Valtteri Bottas, Oscar Piastri, Logan Sargeant en Guanyu Zhou redden het samen met Stroll niet.

Verstappen eruit
Verstappen ging 2 keer vroeg naar buiten, maar klaagde al gelijk dat het niet goed zat in zijn auto. Dat bleek. Uiteindelijk duwde nota bene rookie Liam Lawson de aanstaande wereldkampioen buiten de top-10. Ook Sergio Pérez (13e) redde het niet. Een dramatische zaterdag dus voor de Red Bulls.

Verstappen moet zich door meerdere incidenten ook nog melden bij de stewards na afloop. Die zal niet blij zijn!