🎥 | Verstappen baalt in Baku: ‘Ben nog leider, soms is dit een klotesport’

6 juni 2021

Max Verstappen zag zijn 3e zege van het seizoen zondagmiddag op het laatste moment door de handen glippen. Met de meet in zicht maakte een klapband een einde aan zijn race. Gelukkig voor hem en Red Bull maakte concurrent Lewis Hamilton een voor hem zeldzame fout bij de herstart. Geen punten dus voor beide heren.


"Met wat geluk ben ik nog leider in het kampioenschap, al had ik juist een gat willen slaan vandaag. Dat vond ik eigenlijk veel belangrijker", baalde Verstappen na de Grand Prix van Azerbeidzjan bij Ziggo Sport.

Lees ook: 'Jos Verstappen lacht Pirelli uit op Twitter'

Snel vergeten
"De komende races zijn weer op normale circuits en dan is Mercedes vaak iets sterker. Dus daarom was het fijn geweest om hier een verschil te maken. F1 is soms gewoon een klotesport. Nadat Verstappen opklom vanaf P3 verpestte een klapband alles.

Verstappen zelf had geen verklaring voor de klapband. "Het voelde juist allemaal heel comfortabel aan. Ik had ook geen last van vibraties, dus het was heel raar wat daar gebeurde."

Prutsers Pirelli?
Daarmee deelt hij ook sneer uit naar de bandenleverancier. "Pirelli zal wel weer zeggen dat het carbononderdeeltjes zijn, daar kan je weinig tegen zeggen. Feit is wel dat er weer een band is geploft, niet alleen bij mij maar ook bij (Lance) Stroll."

Dit krijgt waarschijnlijk nog een staartje. "Natuurlijk wordt dit nog wel met Pirelli nabesproken, al weet ik nu al wat de uitkomst van dat gesprek zal zijn. Het verandert uiteindelijk ook niks aan mijn race."