Verstappen reageert op kritiek na Pérez-incident: ‘Ik ben juist een enorme teamspeler’

24 november 2022

Getty Images

Het Formule 1-seizoen mag dan misschien wel afgelopen zijn, de beef tussen Max Verstappen en Sergio Pérez na de Grand Prix van Brazilië blijft nog wel even doorsudderen. In die race wilde Verstappen zijn teamgenoot niet voorbij laten om hem zo te helpen aan de 2e plaats in het wereldkampioenschap.


Bij Viaplay blikte de Limburger terug op het afgelopen seizoen en het incident op het circuit van Interlagos. Hij wilde niet veel kwijt over wat nou precies de aanleiding was voor zijn bitterheid in Brazilië. "Mensen snappen niet wat er achter de schermen gebeurt gedurende het seizoen. Op de een of andere manier denken mensen dat ik geen teamspeler ben, terwijl ik juist altijd heel erg open ben."

Lees ook: 😂 | ‘No Era Penal’-meneer heeft nieuw slachtoffer gevonden: Red Bull en Max Verstappen

De andere kant
De coureur van Red Bull legde uit hoe hij ook juist zijn teamgenoot helpt gedurende het seizoen. "Mensen zien het niet, maar tijdens een seizoen is iedereen bezig met zijn eigen afstelling. Samen met mijn engineer en de andere mensen zijn wij over het algemeen best goed in het vinden van de juiste richting. Meestal wordt dat ook overgenomen door de andere kant", zei Verstappen, waarmee hij doelde op Pérez.

"Dat soort dingen wordt natuurlijk nooit verteld en dat hoeft ook niet", ging de tweevoudig wereldkampioen verder. "Al die dingen wegen echter wel mee in het teamverband. Ik houd nooit wat achter. Ik ben erg open in wat we gaan doen en geef aan wat geprobeerd kan worden. Op de een of andere manier snappen mensen dat niet, maar dat kan natuurlijk."

Lees ook: ‘Grand Prix China nu al afgelast wegens aangescherpte coronamaatregelen’