Besiktas-fans smeken Ajax om rustig aan te doen: ‘We zijn niet klaar voor een 8-0 nederlaag’

28 september 2021

Pro Shots
besiktas-fans-ajax-champions-league

Besiktas arriveerde maandag in Amsterdam voor de Champions League-wedstrijd tegen Ajax. Maar de Turkse fans hebben er helemaal geen zin in. De Besiktas-fans laten onder posts op de social media van Ajax weten ontzettend bang te zijn voor een monsterscore.


Lees ook: Transferkoning Fabrizio Romano vindt het jammer dat fans zo gek reageren op Berghuis-transfer

De Turkse club mist een half elftal. Topaanvallers Georges-Kevin N’Koudou en Rachid Ghezzal zijn er niet bij, evenals topaankoop Miralem Pjanic en aanvoerder Atiba Hutchinson. En ook achterin kan trainer Sergen Yalçin niet beschikken over zijn vaste mandekkers. Kortom: Besiktas is zwaar gehavend.

Alles zit mee voor Ajax
Tel daarbij op dat Ajax in topvorm is, in de afgelopen wedstrijden meer dan 20 keer scoorde en met de beste 11 spelers kan spelen. Daardoor zijn Besiktas-fans bang voor een herhaling van 6 november 2007.

8-0 verloren van Liverpool
Toen verloor de Turkse club op bezoek bij Liverpool namelijk kansloos met 8-0. Ryan Babel scoorde 2 keer, Yossi Benayoun maakte een hattrick en ook Peter Crouch en Steven Gerrard kwamen op het scorebord.
'We houden van Ajax'
Fans reageren op de social media van Ajax dat ze niet klaar zijn voor nog zo'n afstraffing. 'Hou het alsjeblieft bij 5 goals en stop daarna met scoren. We houden van Ajax en willen niet te schande worden gezet', is 1 van de vele reacties.