🎥​ | Deze KKD-keeper heeft volgens bondscoach Louis van Gaal potentie voor Oranje: ‘Hij is een optie’

13 mei 2022

Bondscoach Louis van Gaal reikte donderdagavond de prijzen uit tijdens het Keuken Kampioen Divisie-gala. Hij gaf onder anderen Nick Olij de prijs voor beste keeper van het afgelopen seizoen in de KKD. Hij had nóg een verrassing in petto voor de doelman van NAC Breda. Tegen Sportnieuws.nl zei Van Gaal dat Olij een optie is voor het Nederlands elftal.


In gesprek met Sportnieuws.nl-verslaggever Damian Vlottes ging Van Gaal uitgebreid in op welke KKD-spelers eventueel een optie zouden kunnen zijn voor Oranje. Ook de naam van Johan Bakayoko (Jong PSV) viel. "Maar dat wordt een stuk moeilijker. Hij is namelijk een Belg", lachte Van Gaal.

Nick Olij
Maar Olij is dus wel een serieuze optie voor het Nederlands elftal. "Hij is 26 jaar, dus het kan nog net." Olij wordt door AZ verhuurd aan NAC. Als hij terugkeert in Alkmaar en volgend seizoen bijvoorbeeld de eerste seizoenshelft veel speelt en het redelijk doet, is hij dan een optie? "Dan is hij zeker een optie ja. We hebben een probleem op die positie, zoals iedereen wel weet. En we zitten niet dik in de keepers."