Golfer doet in Antwerpen zijn shirt uit en trakteert fans op zijn 'dad bod'
Louis de Jager ©Getty Images

Golfer doet in Antwerpen zijn shirt uit en trakteert fans op zijn 'dad bod'

16:34, 25-05-2024

Louis de Jager (37) heeft bij de Soudal Open in Antwerpen de toeschouwers getrakteerd op zijn blote bast. De Zuid-Afrikaanse golfer moest een bal uit het modder slaan, wilde zijn shirtje niet bevlekken en besloot het ding daarom maar uit te trekken.

"Golf is een normale sport", post het account van DP World Tour op X,met een lachend gezichtje erachter. In de video is te zien dat na de slag water en modder omhoog spat. De Jager heeft meer oog voor al die troep dan voor de koers van zijn bal. Vervolgens maakt hij naar zijn caddie een gebaar van: zie je wel, dat shirt moest echt uit.

Tekst gaat door na de tweet

Dad bod

Uiteraard levert de actie van de Afrikaan grapjes en memes op. De krant Daily Mail heeft het over het 'dad bod' van de golfer, waarmee ze het uitgezakte lijf van een niet zo jonge gast bedoelen. Hij had overigens de keus om zijn bal te verplaatsen, al zou dat wel een strafschot opleveren.

Diskwalificatie

Niet iedereen die reageert op de X-post is het eens met zijn keuze om het shirt uit te doen. Hij zal toch vast wel een vers kakelwit vers in zijn tas hebben meegenomen om een modderig shirt te vervangen? "Hij toont geen respect voor de tradities en codes van de golfsport", schrijft iemand.