Golflegende Phil Mickelson gokte miljard dollar naar de maan: ‘Heb veel goed te maken’
i

Getty Images

Golflegende Phil Mickelson gokte miljard dollar naar de maan: ‘Heb veel goed te maken’

Rick Kraaijeveld • 14:53, 19-09-2023 / Laatste Update: 10:07, 12-12-2023

Phil Mickelson, een golflegende die 6 majors won, heeft spijt van zijn gokverleden. Hij was jarenlang gokverslaafd en zette in die tijd maar liefst 1 miljard dollar in op allemaal verschillende wedstrijden. Hij verwaarloosde veel mensen om zich heen, ze zeiden: 'je bent bij ons, maar je bent het niet', vertelde hij in een post op X.

Dat hij een verslaving had, was al eerder duidelijk. Billy Walters, een populaire sportgokker uit Amerika, vertelde in zijn biografie dat Mickelson in 30 jaar meer dan 1 miljard dollar had ingezet. Mickelson vertelde daar nu zelf ook wat over in zijn bericht op X. "Ik heb mensen om wie ik geef diep geraakt op een manier die ik zelf niet helemaal besefte of kon begrijpen", schrijft de golfer.

Geld

Als golfer verdien je behoorlijk wat, zo vertelde Mickelson ook. "Geld was nooit een thema want financiële zekerheid is nooit in gevaar gekomen. Ik was zo afgeleid dat ik er niet kon zijn voor de mensen van wie ik hou en die ik veel pijn heb bezorgd. Mijn afwezigheid heeft veel leed veroorzaakt."

Wat goed te maken

"Het is als een orkaan die buiten volop tekeergaat en ik zit geïsoleerd binnen in een schuilplaats, niet wetende wat er aan de hand is. Daarna zag ik zoveel schade dat ik er niet mee wilde omgaan." Hij is nu al een tijd 'clean' en wil zijn leven weer wat beter maken. "Ik kan nu in het moment leven, in vrede met mezelf. Ik heb nog veel goed te maken met mijn vrienden en familie, maar ik neem de tijd en doe mijn best.