Tiger Woods doet in 2023 alleen mee aan majors: 'Er is niet veel over in dat been van mij'
i

Pro Shots

Tiger Woods doet in 2023 alleen mee aan majors: 'Er is niet veel over in dat been van mij'

Joris Kaper • 13:01, 30-11-2022

Tiger Woods hoopt in 2023 alle 4 de majors te kunnen spelen, maar veel meer zit er niet in. "Fysiek is dat alles waartoe ik in staat ben. Ik heb niet veel over in dat been van mij", aldus de Amerikaanse golflegende tijdens de Hero World Challenge op de Bahama's, een toernooi waarvan hij de gastheer is.

De 46-jarige Woods zou aanvankelijk zelf meespelen op het toernooi, maar hij trok zich terug vanwege een peesplaatontsteking in zijn rechtervoet. Die blessure is het gevolg van zijn verzwakte rechterbeen. Dat verbrijzelde door zijn zware auto-ongeluk in februari 2021. "Ik wil heel graag spelen, want ik hou van deze sport. Ik kan de bal ook slaan hoe ik maar wil, maar helaas kan ik niet lopen", aldus de 15-voudig majorwinnaar.

Operaties

Woods vertelde ook dat hij afgelopen jaar nog 2 operaties heeft ondergaan aan zijn rechterbeen, zonder in details te treden. "Ik heb dit jaar tegenslagen moeten verwerken, maar op een of andere manier kon ik meestal wel doorgaan. Maar bij deze blessure is dat niet mogelijk. Ik moet mijn voet rust geven", zegt de golfer. Hij speelde dit jaar de Masters, het PGA Championship en het Brits Open speelde. Na die laatste major in juli speelde hij geen toernooien meer.

"Ik heb mijn beperkingen, maar zal mijn best doen me op te laden voor de grote toernooien. Wie weet krijg ik de geest en kan ik zelfs nog meedoen om de winst. Hopelijk ben ik dat nog niet verleerd", zegt Woods.