Bondscoach handbalsters wil 'gestopte' Yvette Broch terug in Oranje
i

Pro Shots

Bondscoach handbalsters wil 'gestopte' Yvette Broch terug in Oranje

Joris Kaper • 20:32, 27-09-2022 / Laatste Update: 00:04, 12-12-2023

Bondscoach Per Johansson doet zijn best om Yvette Broch terug te halen bij het Nederlandse vrouwenhandbalteam. De Zweed sprak al uitvoerig met de 31-jarige cirkelspeelster. Volgens hem is ze in vorm en speelt ze goed bij haar Hongaarse club Györi.

"Het is mijn taak om de beste speelsters van Nederland in het team te krijgen en ik zou dolgraag Yvette erbij hebben. Ik denk dat zij met haar ervaring en persoonlijkheid van grote waarde kan zijn voor het team", aldus Johansson op sportcentrum Papendal. Daar bereiden de Oranje handbalsters zich voor op oefenduels tegen grootmachten Noorwegen en Denemarken.

'Ik hoop dat ze volgende keer ja zegt'

"Ik wilde haar er deze oefenduels al bij hebben, maar ze heeft nee gezegd. Ik zal haar voor het volgende trainingskamp weer vragen en dan hoop ik dat ze ja zegt, want ik zie haar als een aanwinst voor het team op het komende EK", aldus bondscoach Johansson.

Rentree

Broch speelde jarenlang in Oranje, maar ze stopte in 2018 plotseling met haar carrière omdat ze naar eigen zeggen 'fysiek en mentaal opgebrand was'. Eind 2020 begon ze toch weer met handballen en keerde ze ook terug in Oranje. Broch besloot om niet mee te gaan naar de Olympische Spelen, omdat ze zich niet wilde laten vaccineren tegen corona. Daardoor was ze bang dat ze tijdens de Spelen in een isolement zou komen. Sindsdien heeft ze niet meer gespeeld voor het Nederlandse team.