Check hier hoe laat Nederland op WK handbal speelt tegen Brazilië

Marcel Roes • 17:01, 06-12-2023 / Laatste Update: 14:59, 07-01-2024

De Nederlandse handbalsters spelen woensdag op het WK handbal tegen Brazilië. Het is het 1e duel in de hoofdronde van het toernooi in Denemarken, Noorwegen en Zweden. Zet Oranje een stapje richting de kwartfinale?

De wedstrijd is in Arena Nord te Frederikshavn (Denemarken). Brazilië is net als Nederland 1 keer wereldkampioen bij de vrouwen (2013). Bij het vorige WK werden de Braziliaanse vrouwen 6e.

Zo laat begint Nederland tegen Brazilië bij het WK handbal 2023

De WK-wedstrijd tussen de Nederlandse handbalsters en Brazilië begint woensdag 6 december om 20.30 uur.

Livestream WK handbal

Het toernooi wordt gestreamd door Viaplay.

Vorige duels

Nederland heeft het tot nu toe best makkelijk op het wereldkampioenschap handbal. In het 1e duel werd Argentinië niet gespaard, daarna was Congo aan de beurt om ingemaakt te worden. Toen was Nederland al geplaatst voor de hoofdronde, toch werden de mouwen opgestroopt om ook Tsjechië kansloos te houden.

De andere tegenstanders van Nederland in de hoofdronde zijn Oekraïne en Spanje. Oranje neemt 4 puten mee uit de eerdere ronde en begint dus optimaal aan de hoofdronde. Ook Spanje begint aan deze ronde met al 4 punten achter de naam.

Er zijn 4 groepen. Per groep gaan de nummers 1 en 2 door naar de kwartfinale.

Yara ten Holte

Tegen de Tsjechische vrouwen werd keepster Yara ten Holte uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd. De 24-jarige doelvrouw scoorde eenmaal fraai en was goed voor dertien reddingen, waaronder een gestopte strafworp.

"Ik denk dat we een heel goede wedstrijd hebben gespeeld", zei ze na de wedstrijd voor de camera van Viaplay. "Het is heel belangrijk dat we de maximale punten hebben gepakt."

Lees ook: Sinterklaas bezoekt handbalsters tijdens WK: ‘Lau, wat ben je toch een beest’