DHL pakt groots uit met samenwerking nationale vrouwenteams: #SameDream

Bart van der Wijst • 20:42, 04-04-2022 / Laatste Update: 06:10, 08-01-2024

De Nederlandse vrouwensport is een flinke sponsordeal rijker. DHL Parcel pakte maandag groots uit met een samenwerking met de Nederlandse nationale vrouwenteams in het voetbal, hockey, volleybal en handbal. Nooit eerder zagen we in Nederland zo'n grote sponsoring speciaal voor vrouwen.

"Groeien en nieuwe wegen inslaan, is wat wij herkennen in een bedrijf als DHL Parcel. We – en dan heb ik het over de Nevobo, de KNHB, het NHV en de KNVB - passen goed bij elkaar; hands-on en erop gericht de beste te willen zijn", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur vrouwenvoetbal van de KNVB, die namens de 4 bonden spreekt.

"Deze samenwerking is erop gericht om een nieuwe generatie meiden en vrouwen kracht, energie, positivisme en inspiratie te bezorgen. Prachtig dat DHL open staat voor dit nooit eerder vertoonde partnership met vier sportbonden en samen met ons dezelfde droom nastreeft."

Blije gezichten

De pakketjesleverancier zelf is ook blij met de deal. "De vrouwenteams laten zien dat je met hard werken veel kunt winnen", aldus Michel Clausing, CCO van DHL Parcel Benelux. "Dit sponsor- en partnership is een perfect fit, waarmee alle partijen hun voordeel kunnen doen en waarbij het publiek hopelijk het resultaat beleeft met mooie sportieve prestaties."