Handballers ontgroenen EK-debutant: 'Op dat moment raak je wel effe in paniek'
i

PRO SHOTS / Gonzalez Photo

Handballers ontgroenen EK-debutant: 'Op dat moment raak je wel effe in paniek'

Bart van der Wijst • 18:56, 10-01-2024 / Laatste Update: 09:22, 15-01-2024

Het EK handbal gaat bijna van start. De 20-jarige Kaj Geenen maakt zijn debuut op een Europees kampioenschap. In aanloop naar het toernooi leerde de jonge Limburger hoe het is om een groentje te zijn. In gesprek met 1Limburg vertelde hij dat de routiniers zijn koffer verstopten.

"Ik ben de jongste van de groep en zal vooral veel ervaring proberen op te doen", sprak Geenen, die voor VfL Lübeck-Schwartau in Duitsland speelt.

Handbalhumor

Toen Geenen met de rest van de selectie arriveerde in Kroatië stond hij te wachten op zijn koffer. "Die kwam maar niet. De andere jongens gingen naar de bus en ik stond er nog helemaal alleen zonder koffer. Bleek mijn koffer al een tijdje achter een bank verstopt. Ik kon er uiteindelijk zelf wel om lachen, maar op dat moment raak je wel effe in paniek", aldus de jongeling.

- EK handbal 2024 | check hier het programma en de selectie van Nederland

Hij denkt ook te weten wie het gedaan heeft, namelijk de 28-jarige Luc Steins, die al op de EK's van 2020 en 2022 speelde. "Die stond van een afstandje te kijken", vertelde Geenen. Steins bleek ook de dader. "Ja, dat is wel een beetje gebruikelijk dat ik zo'n grapje uithaal. Dat kan ook alleen maar bij de nieuwe jongens, de anderen kennen mijn grapjes al", reageerde de grappenmaker.

Poulefase

Oranje begint donderdag met een groepswedstrijd tegen Georgië. Op 13 januari treft het Bosnië en op 15 januari Zweden. De beste twee uit Poule E plaatsen zich voor de 'Main Round'.