Nederland wint gemakkelijk eerste wedstrijd op EK handbal van Georgië

Rick Kraaijeveld • 20:30, 11-01-2024 / Laatste Update: 06:45, 15-01-2024

Nederland kende geen problemen met Georgië op de eerste dag van het EK handbal dat wordt gehouden in Duitsland. In Mannheim werd de eerste groepswedstrijd gewonnen met 34 - 29. Bij rust stond het al 19-12 voor de Nederlanders. Man van de avond was Dani Baijens.

De mannen van bondscoach Staffan Olsson zette vanaf het begin al de toon met overtuigende doelpunten, al gauw stond Nederland met 3-0 voor. Een marge van twee bleek uiteindelijk de kleinste marge van de hele partij te worden. Want toen Georgië wat terug deed, ging Nederland er gelijk weer overheen en gaf de marge van drie niet meer weg. Er werd zelfs uitgelopen tot een 10-4-voorsprong. Toen de mannen gingen rusten stond het 19-12 voor Nederland.

Dappere poging

Na de rust had Georgië de eerste twee doelpunten gemaakt, maar Nederland schrok nergens van. Georgië knokte zich terug tot 22-17, maar verslapte daarna. Nederland liep uit tot een marge van tien bij een stand van 27-17. Nederland kreeg in het laatste kwartier nog een straf, waardoor het twee minuten met een leeg goal speelde. Georgië wist daar vrijwel niet van te profiteren. Met weer een verdediger in het doel maakte Georgië nog wat doelpunten, maar het mocht niet meer baten. Eindstand werd uiteindelijk, met een kleinere marge dan gehoopt: 34-29.

De topper van de avond aan Nederlandse zijde was Baijens. Hij scoorde zeven doelpunten voor de Nederlandse ploeg. Over twee dagen staat er weer een groepsfaseduel op de planning, Bosnië en Herzegovina is dan de tegenstander.