Ook deze 2 Nederlandse handballers testen bij EK positief op coronavirus
i

Getty Images

Ook deze 2 Nederlandse handballers testen bij EK positief op coronavirus

Sjors Tanis • 13:09, 20-01-2022 / Laatste Update: 09:48, 12-12-2023

De Nederlandse handballers Iso Sluijters en Dennis Schellekens hebben voor de wedstrijd op het EK tegen Frankrijk positief getest op het coronavirus. Opbouwspeler Sluijters en reservekeeper Schellekens ontbreken daardoor donderdag in het 1e duel van Oranje in de hoofdronde van het toernooi.

Beide spelers zijn na hun positieve zelftest direct in isolatie gegaan. De reguliere PCR-tests van een dag eerder gaven overigens een negatief resultaat.

Meer positieve gevallen

De handballers hadden in de aanloop naar het EK al te maken met coronazorgen. Ephrahim Jerry en Alec Smit testten positief en misten de laatste oefenduels. Smit herstelde op tijd en kon mee met de ploeg naar de eindronde. Voor de laatste groepswedstrijd in de 1e ronde, dinsdag tegen Portugal, testten 3 spelers positief: Robin Schoenaker, Jeffrey Boomhouwer en Florent Bourget. Die eerste 2 zitten nog steeds in isolatie, Bourget heeft toestemming gekregen om weer aan te sluiten bij de selectie.

De handballers versloegen Portugal met 32-31 en plaatsten zich daardoor voor de hoofdronde van het EK. Bondscoach Erlingur Richardsson liet woensdag linkerhoekspeler Tommie Falke en cirkelspeler Lars Kooij naar Boedapest komen om zijn uitgedunde selectie te versterken. Zij testten bij aankomst negatief en kunnen tegen olympisch kampioen Frankrijk meedoen.