Oranjevrouwen verslaan Spanje op WK handbal en gaan foutloos naar kwartfinale

Rick Kraaijeveld • 18:56, 10-12-2023 / Laatste Update: 10:28, 05-01-2024

De Nederlandse handbalsters zijn foutloos in de groep gebleven nadat er ook van Spanje werd gewonnen met 29 tegen 21. Het was geen fijn duel, want de Spaanse vrouwen waren erg grof. Keepster Yara ten Holte was 1 van de beste speelsters bij Nederland.

Nederland was vanaf het begin al overtuigend tegen Spanje en bij rust stond het 13-9. Dat was vooral te danken aan keepster Ten Holte. Zij had in het 1e bedrijf een groot aantal puike reddingen. In de 1e helft was het Nikita van der Vliet die de meeste goals maakte: 3.

Uitlopen

De 2e helft stond in het teken van uitlopen, de voorsprong groter maken. Dat lukte goed voor Nederland: zelfs wanneer Spanje een goal maakte, dan deed Nederland eigenlijk direct alweer wat terug. Ook in de 2e helft was Ten Holte weer erg belangrijk voor Nederland. Halverwege de 2e helft stond Nederland al met 10 punten voor en kwam het niet meer in de problemen. Het werd uiteindelijk 29-21, een gemakkelijke overwinning voor Oranje.

OKT

Nederland was op voorhand al door naar de kwartfinales van het WK, omdat Brazilië had gewonnen van Tsjechië (27-30). Daarom ging deze wedstrijd alleen nog maar om groepswinst. Doordat de kwartfinale is bereikt, hebben de Oranjevrouwen zich ook direct geplaatst voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). Mocht Nederland de finale winnen van het WK dan zijn ze sowieso geplaatst voor de Olympische Spelen.