🎥 | Annan na hereniging met Oranje: ‘Over het ontslag wordt hier niet gesproken’

21 juni 2022

Alyson Annan is op deze dinsdag jarig en laat Nederland uitgerekend op die dag tegen de Chinese vrouwen hockeyen. Afgelopen januari werd de 49 jaar geworden Annan nog ontslagen bij de Nederlandse hockeyploeg.


Nadien ging de coach voor de Chinese bond werken. 2 weken geleden stelde de KNHB Paul van Ass aan als bondscoach van de hockeysters. "Dit was natuurlijk niet zo gepland", doelde Annan op haar verjaardag tijdens de matchday. "Maar het is uiteraard wel bijzonder."

Het is de 1e keer dat Annan in haar nieuwe functie tégen Nederland speelt. "Het is de 1e keer dat ik iedereen weer zie, sowieso. Daarbij is het voor de Chinese speelster bijzonder om tegen de nummer 1 van de wereld te spelen."

'En door'
Over het gedoe van weleer, wordt niet gepraat. Annan moest weg als hoofdcoach van de hockeysters omdat er een angstcultuur zou heersen bij het Nederlands team. Met China is de coach eveneens enorm ambitieus. "We zijn nu 6 weken samen", lachte Annan. "We willen kleine stappen maken. Van ons is van groot belang dat wij op een ander niveau gaan hockeyen en veel van deze speelsters spelen niet internationaal."

Eén van de vele doelen? "Meer pit en diversiteit in het spel brengen." Check het hele interview hierboven.