Bondscoach hockeyvrouwen Alyson Annan is ontslagen vanwege angstcultuur

12 januari 2022

ProShots

Hockeybond KNHB heeft de bondscoach van het vrouwenteam, Alyson Annan, ontslagen. Ze wordt verantwoordelijk versteld voor de angstcultuur binnen het Nederlands elftal.


Diverse hockeyvrouwen waren ontevreden over het klimaat bij Oranje. Bondscoach Alyson Annan werd gezien als degene die de cultuur, na haar komst in 2015, had gecreëerd. De ploeg bleef succesvol (in 2021 wonnen de vrouwen het EK en op de Olympische Spelen), maar de prijs die daarvoor moest worden betaald, vonden meerdere hockeysters te hoog, zo vertelden enkele speelsters aan het AD.

Uitgeput
Ze kwamen fysiek en mentaal totaal uitgeput en onvoldaan terug uit Japan. De hockeybond kondigde naar aanleiding van de klachten een onafhankelijk onderzoek aan en stelde een extra vertrouwenspersoon aan. Nog voordat de uitkomsten van het onderzoek zijn afgerond, wordt Annan nu aan de kant gezet.

KNHB
Jeroen Bijl, technisch directeur van de KNHB: "De afgelopen 3 maanden heeft de externe begeleider gebruikt om met staf en team de eerste stappen te zetten in dit traject. Gaandeweg dit traject bleek dat de aanpak waarvoor wij als bond in dit traject gekozen hebben niet overeen komt met de visie die Alyson daarop heeft."