Nederlandse hockeyvrouwen laten zich niet door Australië afremmen: weer een WK-finale

16 juli 2022

ANP

De Nederlandse hockeyvrouwen staan in de finale van het WK hockey 2022! In het Spaanse Terrassa werd Australië geklopt met 1-0. Die enige goal viel in het 3e kwart.


Het was een nerveuze match tussen deze 2 grootheden, die samen 13 van de 18 WK's ooit wonnen (Nederland 11 keer). Ook 4 jaar terug kwamen deze landen elkaar tegen in de halve finale van het WK. Toen wonnen de Nederlandse hockeysters na shoot-outs.

Lange tijd leek het in het Estadi Olímpic de Terrassa weer die kant op te gaan, want 0-0 voelde aan als logische uitslag. Er waren weinig kansen voor beide landen. Wel voerde Oranje gaandeweg de match de druk op. Het regende corners voor Nederland. Interim-bondscoach Jamilon Mülders zal niet tevreden zijn met hoe die werden verprutst.

Corner
Toch viel de openingstreffer uit een corner, de 11e alweer. Frédérique Matla mikte de bal met behoorlijke snelheid naar het Australische goal. De doffe klap tegen de plank maakte het duidelijk: het stond 1-0!

In het 4e kwart had Maria Verschoor een enorme kans op de 2-0. Haar backhand ging voorlangs. The Hockeyroos bleven vrij ongevaarlijk; een corner 1 minuut voor tijd leidde niet eens tot een schot. En zo speelde Nederland de halve finale netjes uit.

Duitsland v Argentinië
De andere halve finale gaat tussen Duitsland en Argentinië.Frédérique Matla juicht