Hockeyers Oranje nog niet in vorm voor WK: kansloos verlies in Pro League tegen Britten

Eimert Pruis • 11:02, 14-12-2022 / Laatste Update: 07:48, 12-12-2023

De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League, een maand voor het WK, een kansloze nederlaag geleden tegen Groot-Brittannië. Het werd 3-0 in het Argentijnse Santiago del Estero. Het was pas de 1e wedstrijd in de landencompetitie voor de ploeg van bondscoach Jeroen Delmee.

De eindstand was al na 38 minuten bereikt. Zachary Wallace nam 2 doelpunten voor zijn rekening, Phil Roper was ook trefzeker. De 3-0 van Wallace was een strafbal, die was toegekend nadat Jip Janssen de bal met een voet van de lijn had gehaald.

Blessure Van Heijningen

In het laatste kwart ging aanvaller Steijn van Heijningen naar de kant, mogelijk met een hamstringblessure. Bij Oranje ontbraken onder anderen Seve van Ass en Joep de Mol.

'Zware wedstrijd'

"Het was een zware wedstrijd voor ons. In de 1e helft creëerden zij niet zoveel kansen", zei Thierry Brinkman. "Ze kwamen 5 keer in de cirkel en maakten 2 doelpunten. Bij ons was het niet goed genoeg, niet agressief genoeg. Hopelijk gaat het morgen beter." Donderdag komen de mannen in actie tegen Argentinië.