Hockeysters overtuigend langs Ierland bij debuut bondscoach Paul van Ass

Pro Shots / Bart Scheulderman

Trevor Wagener • 16:23, 27-11-2022 / Laatste Update: 11:32, 08-01-2024

De hockeysters hebben hun eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Paul van Ass ruim gewonnen. De oefeninterland tegen Ierland in Bilthoven eindigde in een 5-0-overwinning.

De 62-jarige Van Ass, die tussen 2010 en 2014 bondscoach was van de Nederlandse mannen, volgde in oktober na het gewonnen WK interim-coach Jamilon Mülders op.

& los

Op het terrein van SCHC kwam Oranje al snel op voorsprong. Yibbi Jansen opende de score in het eerste kwart. Uit een strafcorner maakte Jansen in hetzelfde kwart ook nog eens de 2-0. Nederland ging de rust in met een 3-0-marge. Op aangeven van Freeke Moes scoorde Joosje Burg.

In het laatste kwart scoorde Oranje ook nog 2 keer. Jansen maakte haar 3e uit een strafcorner. Vlak daarop zorgde Burg voor haar 2e goal.

Pro League-programma

Nederland komt half december in de Pro League 2 keer uit tegen Argentinië. Oranje won in juli de finale van het WK van Argentinië met 3-1.