🎥 | Nederlandse hockeyers vernederen België in eigen huis en pakken koppositie Pro League

Noah Hoogenboezem • 21:23, 01-07-2023 / Laatste Update: 03:12, 12-12-2023

De Nederlandse hockeyers zijn heel dicht bij de eindzege in de Pro League. Zaterdag wonnen de heren met maar liefst 6-1 van België in Antwerpen. Dinsdag strijden de 2 teams waarschijnlijk in een direct duel om de eindwinst.

Nederland begon geweldig en kwam al in de 2e minuut op voorsprong door een goal van Koen Bijen. Na 2 van de 4 kwarten stond Nederland al op een 3-0-voorsprong na doelpunten van Tjep Hoedemakers en Steijn van Heijningen. En dat terwijl België een paar maanden geleden nog de beste was toen de 2 landen elkaar tegenkwamen in de halve finale van het WK.

Geen comeback

In de laatste 2 kwarten zat er geen Belgische ontsnapping meer in. Sterker nog: Nederland liep zelfs uit naar een marge van 5 door goals van Jip Janssen en Floris Wortelboer. België deed nog iets terug, maar Thierry Brinkman zorgde in de laatste minuut voor een ongekende 6-1-overwinning.

Kraker om eindwinst

Nederland pakt door de overwinning de koppositie in de Pro League. Dinsdag staat de laatste wedstrijd op het programma en die is ook tegen België. De Belgen staan 5 punten achter, maar spelen maandag eerst nog tegen Spanje. Als België die wedstrijd wint, strijden Nederland en België dinsdag dus tegen elkaar om de eindwinst.