Pro League: hockeyers na stroef begin langs Spanje van oud-bondscoach Max Caldas

Pro Shots / Erich Snijder

Trevor Wagener • 20:24, 16-06-2023 / Laatste Update: 04:13, 12-12-2023

Het Pro League-hockeycircus dendert lekker door! Na 4 wedstrijden in Eindhoven spelen de hockeyers en hockeysters dit weekend 2 duels in Londen. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmée klopte na een iet wat stroeve start Spanje, geleid door oud-bondscoach Max Caldas, met 3-2.

Met een aantal verse krachten van Kampong en Bloemendaal die in Eindhoven rust hadden gekregen, begon Oranje stroef aan het duel met Spanje. Aan het eind van het 1e kwart Oranje, dat door een groene kaart voor Jonas de Geus met een man minder speelde, op achterstand door een rake strafcorner van Xavier Gispert.

Oranje verslaat Spanje in Pro League

De bondscoach moest zijn formatie in de rust op scherp zetten. Dat lukte en resulteerde in de gelijkmaker van Steijn van Heijningen (strafcornerrebound), waarna Koen Bijen Oranje op voorsprong zette. De aanvaller van HC Den Bosch maakte ook de 3-1. In de slotminuut bepaalde Alvaro Iglesias de eindstand: 3-2.

Nederland won zo zijn 5e pot in de Pro League. 2 wedstrijden gingen verloren na reguliere speeltijd én na shoot-outs. Zondag treft de ploeg opnieuw Spanje. Die wedstrijd begint om 17.40 uur.