🎥 | Smerig spelbederf bij Bloemendaal tegen Laren: hockeysters doen 1,5 minuut letterlijk NIKS

Marcel Roes • 12:39, 31-01-2022 / Laatste Update: 23:01, 07-01-2024

De vrouwen van Bloemendaal en Laren hebben zich dit weekend op sportief vlak van hun slechtste kant laten zien. Bij hun partij in de Hoofdklasse deden ze de laatste 1,5 minuut helemaal niets. Maar dan ook echt niets. Iedereen stond stil, af te tellen tot de zoemer.

Dit was de situatie: de stand was 4-3 en dat was voor beide teams genoeg om niet te degraderen. Ring Pass, het 3e team in de degradatiepoule, zou dan het haasje zijn.

Dus de teams vonden het wel best zo en dachten: f*ck de toeschouwers, f*ck sportiviteit, f*ck iedereen die deze sport serieus neemt. We verroeren geen stick meer.

Pijnlijk

Laren-hoofdcoach Bastiaan van Veelen en zijn assistent Maarten Bosman hebben dit te zeggen over het toneelstukje: "Uiteraard begrijpen we dat het voor Ring Pass teleurstellend is dat ze zijn gedegradeerd. Het moet ongelofelijk spijtig zijn om je hoofdklasseavontuur op zo’n manier te zien eindigen."

"Maar we durven ook te stellen dat zij waarschijnlijk hetzelfde hadden gedaan als zij in onze schoenen hadden gestaan. Er is niks onreglementairs gebeurd. Don’t blame us dat we niet voor de 4-4 gingen."